Використання IP-відеокамер з сонячними панелями

Для роботи IP-камер потрібне живлення. Але є місця, де електрика просто недоступна. Саме тут можуть стати в нагоді IP-камери на сонячних панелях. У цій статті розглядаються різні переваги і випадки використання IP-камер, що живляться від сонячних панелей.

IP-камери на сонячних панелях мають певні переваги перед звичайними камерами. Останні, звичайно, повинні бути підключені до джерела живлення – наприклад, до PoE-комутатора. З іншого боку, камери на сонячних панелях отримують живлення від сонячних панелей, які перетворюють сонячне світло в постійний струм. Це робить їх ідеальним рішенням в місцях, де джерела живлення недоступні. Також спрощується процес встановлення.

За допомогою IP-камер на сонячних панелях віддалені об’єкти і підприємства можуть підвищити рівень безпеки швидко, легко і за низькою вартістю. Завдяки відсутності необхідності в стаціонарній мережі або джерелі живлення, а також простому встановленню, яке може виконати навіть одна людина, рішення може бути розгорнуто за лічені години, що вимагає дуже незначного поточного обслуговування або підтримки.

Для роботи камери безпеки на сонячних панелях не потрібні кабелі та електромережа. Тому її можна використовувати в різних сферах застосування, наприклад, на віддалених об’єктах або в складних географічних умовах. Бездротові камери безпеки на сонячних панелях можна швидко встановити в будь-якому місці, оскільки вам не потрібно прокладати кабелі або свердлити отвори, що є досить економічно вигідним варіантом забезпечення безпеки. Більш того, ви можете легко переміщати камери безпеки на сонячних панелях, коли проєкт пересувається або завершується. Наприклад, на будівельних майданчиках або в нових будинках, що будуються, можна після завершення роботи взяти IP-камери на сонячних панелях на нове місце.

Додаткові переваги

IP-камери на сонячних панелях мають і додаткові переваги. Одна з них – екологічність. Працюючи від відновлюваного сонячного світла, камери безпеки на сонячних панелях не руйнують навколишнє середовище і не спричиняють забруднення, як це роблять відходи та одноразові батарейки. Більше того, створення інфраструктури для підтримки традиційних систем відеоспостереження може бути руйнівним. Камери спостереження на сонячних панелях не потребують жодної інфраструктури і можуть дозволити зберегти такі території, як водно-болотні угіддя. 

Ще однією вигодою є довший термін служби камер спостереження на сонячних панелях. Більшість виробників сонячних панелей пропонують 25-річну стандартну гарантію, що означає, що сонячна панель для камер спостереження все ще може виробляти не менше 80 відсотків енергії через 25 років, і при цьому вона не потребує особливого обслуговування. 

Різні сценарії використання 

Типові об’єкти, які можуть отримати вигоду від камер спостереження на сонячних панелях, включають, але не обмежуються такими: будинки для відпочинку, будівельні майданчики, виноградники, ферми, човни, склади і автофургони, гаражі та господарські приміщення. Нижче ми розглянемо деякі цікаві варіанти застосування IP-камер на сонячних панелях.

Фермерські господарства 

Час від часу у власників ферм і сільськогосподарських угідь виникає потреба в спостереженні за персоналом або тваринами. Відсутність джерел живлення для роботи камер відеоспостереження може перетворитися на значну проблему. В такому випадку можуть стати у нагоді камери на сонячних панелях. У деяких випадках дротове електропостачання може бути недоступним, особливо у віддалених місцях, таких як шахти або ферми, що унеможливлює моніторинг і захист людей і майна за допомогою традиційних бездротових або дротових камер. Наприклад, власники ферм і аграрних підприємств прагнуть ефективно контролювати своє майно, навіть якщо деякі з їхніх земель знаходяться поза електромережею. Також це актуально для місць у деяких регіонах, де клієнти хочуть мінімізувати наслідки перебоїв в електропостачанні за допомогою резервного живлення від сонячних панелей та акумуляторів. 

Культурні, спортивні або комерційні заходи

Якщо ви плануєте захід на кшталт фестиваля або виставки, де люди збираються на великих відкритих чи закритих територіях без доступу до електромережі, і під час івентів необхідно забезпечити спостереження, IP-камери на сонячних панелях також можуть допомогти. Одне з основних застосувань камер на сонячних панелях – це тимчасові комерційні заходи, такі як спортивні змагання або музичні фестивалі. Такі заходи можуть проводитися в місцях, де немає доступу до розгортання «дротової» мережі відеокамер за допомогою під’єднання кабелів живлення. У цьому випадку можуть бути встановлені сонячні камери для задоволення вимог організаторів заходів щодо безпеки і моніторингу подій. 

Енергетичні компанії 

Енергетичні підприємства часто мають об’єкти в глушині. Ці об’єкти треба моніторити, і в цьому їм також можуть допомогти IP-камери на сонячних панелях. Такими чином, енергетичні компанії також розгортають сонячні камери для більш ефективного моніторингу високовольтних електроопор і нафтопроводів у віддалених місцях.

Житлові приміщення та будівельні майданчики 

Відеоспостереження на приватних об’єктах також має велике значення для гарантії безпеки. У тих місцях будинку, де прокладання кабелю може бути проблематичним, можна встановити IP-камери на сонячних панелях. Камеру також можна використовувати для запису процесу будівництва будинку або будівлі. Отже, для відеоспостереження на житлових об’єктах на зовнішніх будівлях чи майданчиках без електроживлення рекомендується використовувати камери на сонячних панелях. Камери на сонячних панелях можуть працювати з WiFi або 4G, і вони на 100% бездротові. Для запису в режимі сповільненої зйомки (таймлапс), наприклад, для моніторингу будівельних майданчиків, також можуть використовуватися IP-камери з сонячними панелями.

IP-камери на сонячних панелях є ефективним і екологічним рішенням для забезпечення безпеки в умовах відсутності традиційних джерел електропостачання. Вони забезпечують простоту монтажу, низькі витрати на обслуговування та високу мобільність, що робить їх оптимальним варіантом для віддалених або тимчасових об’єктів.