ІР-відеокамера TD-9441S3(D/PE/WF/AR2): новинка з характером

Багато виробників обладнання для систем відеоспостереження з певною насторогою ставляться до застосування Wi-Fi в цій галузі. Мовляв традиційні кабельні методи комунікації всередині системи – надійніші. Однак прогресивні компанії, і серед них TVT Digital, активно експериментує із бездротовими моделями, особливо в межах високотехнологічної S-серії. Сьогодні зробимо короткий огляд нової моделі ІР-відеокамери TD-9441S3 (D/PE/WF/AR2)

ІР-ВІДЕОКАМЕРА З Wi-Fi: ЗА І ПРОТИ

Одразу спростуємо міф про залежність цієї і подібних моделей від «ненадійного» Wi-Fi-з’єднання. Насправді Wi-Fi лише додаткова опція, якою можна скористатися в певних умовах. Адже таку камеру можна приєднати до системи аж трьома способами. Перший – з допомогою РОЕ (кабелю «завита пара»), по ньому передаються команди від маршрутизатора, а від камери йде відеопотік даних. І цей же кабель передає до камери живлення. Інший спосіб – камера отримує живлення від акумуляторів/батарейок, які є «на борту», а по РОЕ-кабелю передаються лише відеодані з камери.

І зрештою третій варіант – Wi-Fi-камера отримує живлення від акумулятора, команди отримує через бездротову мережу, а відеодані зберігає на SD-карті пам’яті (до 128 Гб), яка теж є на борту Такий варіант вельми зручний, якщо камера працює в переважно автономному режимі, тобто знімає, але оператори служби охорони не переглядають відзнятий матеріал в режимі реального часу. Тобто камера «пише». Якщо не сталося нічого поганого в її робочій зоні, архів на SD-карті пам’яті обнуляється, і запис починається знову. Якщо ж сталася ситуація, що потребує уваги служби охорони – потрібний фрагмент просто дістається з архіву і аналізується. Ось для такої автономної роботи ідеально підходить Wi-Fi-камера.

ІР-КАМЕРА З ВІДЕОАНАЛІТИКОЮ

І про інші характеристики ІР-відеокамери TD-9441S3(D/PE/WF/AR2). Вони не менш цікаві та функціональні. Насамперед кілька слів про інтелектуальну відеоаналітику. На цій ІР-відеокамері можна встановити умовну «зону вторгнення», яка закрита для людей. Наприклад, на будівельному майданчику під стрілою крана. Якщо хтось «вторгнеться» на зазначену територію, відеокамера пошле сигнал тривоги на пульт управління служби охорони. Тож працівники зможуть вивести людину із зони небезпеки.

Ще однією важливою функцією відеоаналітики на цій моделі є «перетин умовної лінії». Принагідно зазначимо, що «в реалі», на місцевості, немає ніякої лінії чи «зони вторгнення» – вона існує лише в налаштуваннях камери. Але жорстко прив’язана до реальних реперних точок на  місцевості. Тобто камера «бачить» цю лінію чи зону так, ніби вона існує насправді.

Зрештою ще однією, фінальною, інтелектуальною функцією цієї моделі ІР-відеокамери є детекція руху. Тобто можна налаштувати камеру так, що вона не записуватиме відео в архів (але показуватиме те, що відбувається, на моніторі, в режимі реального часу) в тому разі, якщо в робочій зоні нічого не відбувається. Таким чином вона не забиватиме місце на карті пам’яті пустою і непотрібною інформацією. Але якщо в робочій зоні камери з’явиться щось, що рухається – спрацює детектор руху і камера в автоматичному режимі запише цей фрагмент в архів. До речі, режимів запису кілька – можна налаштувати, що камера буде писати відео:

  • в якісь конкретні години доби;
  • тоді, коли спрацює детектор руху;
  • тоді, коли спрацює функція аналітики (Див. вище);
  • тоді. коли спрацює сигнал тривоги;
  • або в ручному режимі, тобто оператор визначає коли писати відео а коли ні.

АПАРАТНИЙ ФУНКЦІОНАЛ КАМЕРИ

Не менш важливий і апаратний, механічний, функціонал – наприклад, в означеної моделі TD-9441S3(D/PE/WF/AR2) в трьох площинах регулюється кут огляду, до 90-а градусів вертикально – тобто її можна поставити так, що вона буде «дивитися» чітко під 90º в підлогу. Горизонтальне обертання – всі 360º. Тобто її можна поставити на найвищому місці на території і «крутити нею» в який завгодно бік – залежно від конкретної потреби.

Матриця камери дозволяє «писати» картинку з розширенням 4К.

Із приємних бонусів – камера має вбудований мікрофон для двостороннього зв’язку, тобто відвідувач, стоячи перед камерою, може спілкуватися із оператором служби охорони, який сидить перед монітором.

СФЕРА ЗАСТОСУВАННЯ

Ну і звісно ж, ІР-відеокамера має стальний антивандальний, захищений за індексом ІР67, корпус, тож може використовуватися не лише в приміщеннях, а й на вулиці, в цілком різних природних та погодних умовах.