Технологія Ultra Starlight – ваш прилад «нічного бачення» в системах відеонагляду

Одна з основних задач камер відеоспостереження – ідентифікація об’єкта. А зробити це буває доволі важко за деяких погодних умов чи в окремі часові проміжки – наприклад вночі. Наразі для нічної зйомки в відеокамерах використовується інфрачервона підсвітка. Але вона інколи спотворює передачу кольору, і щоб цього уникнути камера автоматично переключається в «нічний» чорно-білий режим. Але тоді визначити колір автомобіля, чи кольори одежі людини, що з’явилася в кадрі, буває складно. Ось тут на поміч приходить функція Starlight і її покращена версія Super Starlight, що реалізована в відеокамерах TVT.

Що таке технологія Super Starlight?

Starlight ІР-камери, особливо із серії SUPER, обладнані:

  • особливо високочутливими датчиками світло-сприйняття – Sony Starvis (IMX307) і подібними;
  • об’єктивом зі значно більшою апертурою (отвір, через який світло потрапляє на матрицю), ніж інші камери;
  • процесором DSP, який краще за інші усуває розмиття кадру та понижує шуми.

Все це разом уже забезпечує значно якіснішу «нічну картинку» з відеокамер. Однак головна перевага технології Starlight в тому, що світлочутливий прошарок у CMOS-матриці Starvis знаходиться не позаду, а перед, областю знімання сигналу. Така матриця втричі перевершує світлочутливістю звичайні CMOS-матриці. Тож втрати світла, що потрапляє на об’єктив, мінімальні.

Як працює технологія Starlight?

Відеозйомка відбувається в режимі розширеного динамічного діапазону (WDR 120 дБ) з багатократною експозицією. Датчик формує серію кадрів з різною витримкою та ступенем посилення. Процесор зводить всі ці кадри в єдиний, який увібрав усі хороші показники чорнових кадрів.

В відеокамері не використовується інфрачервона підсвітка (на неї не затрачується заряд акумулятора), а це значить що дальність захоплення сигналу не залежить від рівня освітленості місцевості, і не має обмежень – все що потрапило в зону покриття камери буде чітко (аж до 4К) деталізовано, і в кольорі, відображено в записі відео. Незалежно від того на якій віддалі від камери знаходиться об’єкт.

Така камера може працювати практично в повній темряві (мінімум освітлення – 0,00825 лк). На якість зображення не впливає «засліплення об’єктиву» фарами автомобіля чи різниця у відбитті світла, скажімо снігом і асфальтом.

Ну і на завершення: типова 2-мегапіксельна камера з технологією SUPER Starlight дає повноцінне Full HD (1080p) зображення, яке завдяки технології стиснення H.265 буде займати вдвічі менше місця на жорсткому диску, і на стільки ж збільшиться швидкість передачі відеопотоку.

Додайте сюди:

  • технології автоматичної компенсації відсутності освітлення (BLC, HLC и WDR);
  • високотехнологічні механізми усунення туману (Ultra Defog) та зашумленості кадру (3D DNR);
  • електронну стабілізацію зображення;
  • функцію інтелектуального відеоаналізу (IVS) та активації оповіщення про вторгнення, і ви матимете уявлення про переваги ІР-камер відеоспостереження TVT із технологією SUPER Starlight.